Lasten kanssa

Yleistä

Kreeta on suosittu matkakohde perheille, ja saari tarjoaa runsaasti aktiviteetteja ja nähtävyyksiä lapsille. Kreeta on suurin Kreikan saarista, ja siellä on lukuisia lapsiystävällisiä rantoja, kauniita kyliä ja historiallisia kohteita.

Matkan suunnittelu

Kun suunnittelet matkaa lasten kanssa Kreikkaan, kannattaa ottaa huomioon muutamia seikkoja. Ensinnäkin, varmista, että matka sopii lasten ikään ja mielenkiinnon kohteisiin. Kreeta tarjoaa paljon erilaisia aktiviteetteja, kuten vesipuistoja, eläintarhoja ja seikkailupuistoja, joten valitse matkan aikana aktiviteetit, jotka kiinnostavat lapsia.

Toiseksi, ottaa huomioon matka-aika ja -kesto. Pitkä lentomatka voi olla haastava, joten kannattaa harkita välilaskullisia lentoja tai varata välipysähdys lomakohdemaassa.

Kolmanneksi, tutustu saaren sääolosuhteisiin ennen matkaa. Kreetalla on kuuma ja aurinkoinen ilmasto kesäkuukausina, joten muista suojata lapset auringolta, käyttämällä aurinkovoidetta, hattuja ja kevyitä vaatteita.

Mitä mukaan?

Kun matkustat lasten kanssa Kreikkaan, on tärkeää pakata mukaan tarvittavat tavarat. Aurinkovoide, uimapuvut, hatut, rantalelut ja hyttyskarkotteet ovat olennaisia erityisesti lomakohteessa. Lisäksi kannattaa ottaa mukaan lapsille sopivia vaatteita, vuodevaatteita, leluja ja pelejä viihdykkeeksi lentomatkan, hotellissa oleskelun ja päiväretkien ajaksi.

Hotellin valinta

Kreetalla on paljon hotellivaihtoehtoja perheille. Valitse hotelli, joka tarjoaa perhehuoneita tai sviittejä, joissa on riittävästi tilaa lapsille. Lisäksi kannattaa tarkistaa, tarjoaako hotelli erilaisia lapsiystävällisiä palveluita, kuten lasten klubeja, uima-altaita ja lasten ruokalistoja. Lähellä hotellia voi olla myös tärkeitä palveluita, kuten ruokakauppa tai apteekki, jotta matkustaminen lasten kanssa olisi helpompaa.

Valitsemalla sopivan hotellin ja suunnittelemalla matkan hyvin lasten kanssa voi luoda ikimuistoisia ja nautinnollisia hetkiä perheen kanssa Kreetalla.

Liikkuminen lasten kanssa

Kreeta on ihanteellinen paikka perhelomalle, koska saarella liikkuminen lasten kanssa on vaivatonta. Saaren hyvin hoidetut ja merkityt tiet tekevät autolla liikkumisesta helppoa ja turvallista. Eri puolilla saarta on myös hyvin järjestettyjä bussiyhteyksiä, jotka sopivat hyvin perheille. Lisäksi Kreeta tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn lasten kanssa, kuten patikointiin kauniissa luonnonmaisemissa tai pyöräilyyn pitkin rannikkoa.

Ruoka ja juoma

Kreeta tunnetaan maistuvasta kreikkalaisesta ruoastaan, joka miellyttää varmasti myös pieniä makuhermoja. Saarella on tarjolla laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat lasten ruokailuun soveltuvia vaihtoehtoja. Kreikkalaisessa ruokakulttuurissa on keskeistä tuoreet ja lähellä tuotetut raaka-aineet, mikä takaa ravitsevat ja herkulliset ateriat myös lapsille. Kreikan keittiössä suositaan esimerkiksi vihanneksia, oliiviöljyä, fetaa ja jogurttia, joista lapsetkin pitävät. Saarella on myös mahdollista tehdä perheen kanssa ruokaostoksia paikallisilla markkinoilla, joissa lapset pääsevät tutustumaan erilaisiin tuotteisiin.

Ravintolat

Kreetalla on useita ravintoloita, jotka tarjoavat erityisesti lapsiperheille suunnattuja palveluita. Monissa ravintoloissa on leikkipaikkoja tai -huoneita, jotka pitävät lapset viihtyisinä aterian aikana. Lisäksi ravintoloissa on usein lasten menuja, joissa on tarjolla lapsille sopivia annoksia. Ravintolat voivat myös tarjota pienen tai lautapelin, joka pitää lapset viihdytettyinä. Palvelualtis henkilökunta ottaa yleensä huomioon myös lasten erityistarpeet, kuten erikoisruokavaliot tai ruoanlaittoon liittyvät toiveet. Kreikan omaan leppoisaan ruokailurytmiin kuuluu usein se, että lapset ovat tervetulleita ravintoloihin ja heidät otetaan huomioon samalla tavalla kuin aikuisetkin.

Rannalle

Ranta on ihanteellinen paikka viettää aikaa lasten kanssa Kreeta paikkakunnalla. Saarella on useita kauniita rantoja, jotka sopivat erityisesti perheille. Ne tarjoavat hienoa hiekkaa, matalia vesialueita ja monia aktiviteetteja. Esimerkiksi Elafonissin ranta on suosittu valinta perheille sen hienon hiekan ja turkoosin veden ansiosta. Platanias Beachilla on myös lapsiystävällisiä palveluita, kuten rantaleikkipaikka ja vesiliukumäkiä. Rannoilla on usein myös mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja, joten perheet voivat nauttia aurinkoisesta päivästä mukavasti.

Nähtävyydet lapsille

Kreeta paikkakunnalla on useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä, jotka sopivat hyvin lapsille. Aquaworld Aquarium ja Reptiilimuseo on suosittu lapsiperheiden keskuudessa. Siellä lapset voivat oppia merenelävistä ja matelijoista käytännön esimerkkien avulla. Lisäksi Lasten Muistomerkki Muistojen Puisto on hyvä paikka tutustua Kreetan historiaan leikkimällä.

Aktiviteetit lapsille

Krete paikkakunnalla on myös monia aktiviteetteja, jotka pitävät lapset viihdytettyinä. Watercity Waterpark on vesipuisto, jossa on monia vesiliukumäkiä ja altaita. Lapset voivat viettää hauskaa päivää liukumäissä ja leikkiä vedessä. Gortyn rauniot tarjoavat myös mielenkiintoisen aktiviteetin lapsille. Ne voivat tutkia antiikin raunioita ja oppia samalla Kreetan historiasta. Lapsille sopivia kiipeily-ja seikkailupuistoja löytyy myös useista paikoista, kuten Chania Adventure Parkista. Siellä lapset voivat kiivetä ja tasapainoilla esteiden yli, mikä tarjoaa hauskaa ja seikkailua.