Urheilu

Urheilua Kreetalla

Kreetalla on uskomattomat vedenalaiset maisemat.

 

Kreeta on uskomattoman kaunis Välimeren saari, joka kuuluu Kreikalle. Se on suosittu lomakohde halki Euroopan. Kreetan turkoosit vedet pitkine hiekkarantoineen, vedenalainen maailma, tyypilliset kreikkalaiset sinivalkoiset kylät ja saaren korkea vuoristo ovat todellakin näkemisen arvoisia. Tämä saari on mahtava urheilulomakohde extreme-urheilijoille, perusurheilijoille ja niille, jotka haluavat kokeilla erilaisia lajeja upeissa maisemissa.

Golf on helposti harrastettava ja suosittu urheilulaji Kreetalla.

 

Kreetalla voit harrastaa golfia uskomattomissa maisemissa. Kuten kuvasta näkyy, pelaaminen on huikeaa näissä maisemissa. Kreetalla on kaksi golfiklubia: The Crete Golf Club, jossa on 18 reikää ja Porto Elounda Golf, jossa on yhdeksän reikää. Kummassakin on yksi golfkenttä. The Crete Golf Club sijaitsee vuoristomaisemissa ja sillä on myös paremmat arvostelut. Porto Elounda Golf kuuluu Porto Eloundan lomakeskukseen eli sinne pääsee ainoastaan keskuksen asiakkaana. Hinnat siis vaihtelevat lomakeskuksen mukaan. The Crete Golf Clubin sisäänpääsymaksu kaikille rei’ille on 75-85 euroa ja alle 16-vuotiaille maksu on 40-45 euroa.

Kreetalla voi harrastaa lukuisia vesiurheilulajeja.

 

Kreetaa ympäröi Välimeri ja Kreetan meri. Näissä turkooseissa ja läpinäkyvissä vesissä on rikas merielämä, joka tekee merenalaisen tutkimisen vieläkin kiinnostavammaksi. Kreetalla on runsaasti vedenalaisia luolia, joita voi tutkia sukeltaessa. Muista kuitenkin ottaa opas ellet ole kokenut sukeltaja, sillä vedenalaisissa luolissa on aina omat vaaransa. Jos haluat pysytellä lähempänä pintaa, snorkkelointiakin voi toki harrastaa. Kreetaa pidetään ideaalina snorkkelointikohteena, koska veden lämpötila on mukava, näkyvyys voi olla jopa 30 metriä eikä siellä ole suuria virtauksia ja voit nähdä erilaisia merieläimiä sekä riuttoja.

Eteläiset rannat ovat parhaita snorkkelointiin, sillä sieltä löytyy paljon kivipohjaisia rantoja, jossa on enemmän kaloja. Voit myös mennä rauhallisimmille rannoille, sillä suuri määrä ihmisiä karkottaa merielämän. Muista tuoda omat snorkkelointi tarvikkeet ja halutessasi ruokaa kaloille niin saatat ehkä onnistua houkuttelemaan ne lähemmäksi. Varo merisiilejä, mureenoja, skorpionisimppuja ja louhikaloja, sillä niitäkin löytyy Kreetan vesissä. Kreetalta voi tilata snorkkelointi retkiä muun muassa Dian saarelle, jossa on mahtava merenpohja snorkkelointiin. Muitakin vesilajeja voi harrastaa, kuten vesihiihtoa, purjelautailua, kanoottiretkiä, purjeveneilyä jne. Lajeja on myös helppoa opetella lukuisilla kursseilla ja tavaroita on helposti vuokrattavissa.

Kreetan vuoristo tarjoaa mahtavan patikointimaaston.

 

Kreetan vuoristossa menee lukuisia patikointireittejä ja E4 eli Euroopan läpi kulkeva patikointireitti päättyy Kreetalle. Voit itsekin patikoida tämän E4 reitin, joka menee saaren päästä päähän. Suurin osa reiteistä on melko huonosti merkittyjä ja karttojakin on vaikeaa löytää, mutta tämä tekee vaeltamisesta kenties vielä jännittävämpää.

Osa reiteistä sopii aloittelijoille, mutta mitä ylemmäs mennään, sitä vaikeammaksi reitit muuttuvat. Saarella on helppo päästä luonnonrauhaan, sillä koskematon luontoalue on todella laaja. Voit myös tutkia jonkun 3500 luolasta, joita saarella on, muun muassa Diktaion Antro, jossa Zeus (Kreikan ukkosen ja taivaan jumala) syntyi. Jos olet enemmän adrenaliiniaddikti, vuorikiipeily sopii sinulle ja sitä on helppoa harrastaa saarella. Hieno kiipeilypaikka on Han rotko lähellä Episkopin kylää. Tämä rotko ei ole suosittu, mutta se on todella hieno. Voit myös kiipeillä lukuisissa saaren luolissa.

Lähteet:

“Diving in Crete.” Padi.com, Padi.com, www2.padi.com/blog/wp-content/uploads/2017/06/shutterstock_58727461-1024×683.jpg.

“The Crete Golf Club.” 1golf.Eu, 1golf.Eu, www.1golf.eu/en/club/the-crete-golf-club

“Best Golf Courses in Crete.” Leadingcourses.com, Leadingcourses.com, en.leadingcourses.com/europe+greece+crete

“Sports Activities in Crete.” Cretanbeaches.com, Cretanbeaches.com, www.cretanbeaches.com/en/what-to-do-in-crete/outdoor-activities-and-adventure/sport-tourism

“Waterskiing in Crete.” Thehealthyholidaycompany.co.uk, The Healthy Holiday Company, www.thehealthyholidaycompany.co.uk/userfiles/destinations__experiences/822/watersports-crete-banner.jpg.

“Snorkelling in Crete.” Crete Snorkelling, Tips for Snorkelling in Crete and Greece, Explorecrete.com, www.explorecrete.com/travel/crete-snorkelling.html

“Water Skiing and Water Sports in Crete.” Water Sports in Crete and Pricelist, Explorecrete.com, www.explorecrete.com/travel/crete-watersports.html

“Walks and Hikes in Crete.” West-Crete.com, West-Crete.com, www.west-crete.com/walking_hiking-crete-walks.htm

“Hiking in Crete.” Hiking and Trekking in Crete, Explorecrete.com, www.explorecrete.com/hiking/hiking.html

“Ha Gorge in Crete Crete Climbing.” The Ha Gorge in East Crete, Climbing in Crete, Explorecrete.com, www.explorecrete.com/climbin/gorge-ha.html